Își spun, trebuie
neapărat să încerci rețeta asta. Trebuie și trebuie.
Tu nu știi ce bune sunt brioșele astea!
Dacă nu ai forme
de broșe, e bună și o tavă de cozonac sau una de tort. De care ai.
Am mers la o
plimbare și am venit acasă cu o plăsuță de urzici. Le-am cules cu mâinile. Nici
nu-ți dai seama cât de tare m-au pișcat. Îmi venea să plâng, dar am înțeles și
vreau să cred că pișcăturile de urzici fac bine oaselor.
Dacă ai ști cum
mă zvâcâie și acum când scriu, după circa 3 ore. Mai mult ca sigur că o să mă
țină până mâine, dar nu-i bai. Nu este nici prima nici ultima dată când fac
asta intenționat.
Pentru o variantă vegetariană divină, vizitează https://retetedecristinag.blogspot.com.
Specificații
tehnice
Grad de
dificultate: mediu - redus
Timp de
preparare: 5 + 25 de minute
Porții: 1 brioșe
sau 1 tavă mică de cozonac
Ingrediente
- 1 cană de apă carbogazoasă - circa 200 ml
- 2 linguri de unt de arahide sărat sau 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui - 50 ml circa. Untul meu de arahide avea bucăți mărișoare de arahide prin el. Absolut delicios! Era și puțin dulce, dar nu-i nimic.
- 10 măsline negre fără semințe – eu le iubesc pe cele kalamata sau naturale
- 1 mână de urzici, circa 30-40 de grame. Am pus circa 50 de frunze
- 1 linguriță de praf de copt
- 6-7 linguri pline de făină de grâu albă (sau cât cuprinde)
Mod de preparare
- Prepară forma formele de brioșe sau forma pe care o ai. Formele de brioșe se găsesc în comerț din silicon sau teflon, sau folosește forme de unică folosință, ca mine. Sunt făcute din aluminiu. Unge-le cu ulei și tapetează-le cu făină.
- Spală urzicile și taie-le mărunt. Îți recomand să folosește mănuși groase de bucătărie căci te urzică grozav. Dar poate ești masochist ca mine.
- Taie măslinele în bucățele.
- Pune lingurița de praf de copt în apa carbogazoasă într-un bol, adaugă untul de arahide. Amestecă foarte bine fie cu telul fie cu mixerul.
- Adaugă măslinele tăiate, urzicile mărunțite, toarnă făina în ploaie, amestecă foarte bine – circa 5 minute cu telul. Trebuie să iasă un aluat destul de gros, plin de bule. Când înclini tava trebuie să curgă dar nu repede.
- Dacă folosești forme de brioșe normale, pune 1 lingură plină în fiecare formă, sau 2 mai puțin pline.
- Dă la cuptor pentru 20-25 de minute, treapta a doua (mijloc), focul mediu, 180-200 ° Celsius.
- Verifică cu o scobitoare: dacă se prinde aluat= mai trebuie ținut puțin. Vezi că de obicei la mijloc se coc mai greu. Dacă sunt gata, închide cuptorul, stinge focul şi lasă să se odihnească 10 minute cu ușa deschisă.
Mențiuni
- Recunosc că nu au crescut extraordinar, dar sunt fragede, și, repet, nici nu zici că-s de post.
- Optime aperitive la orice petreceri, picnicuri, etc. pentru că pot fi făcute cu 1 zi înainte. Grozave de pus la pachetul pentru servici, școală, plimbare.
***
Mai multe rețete de aperitive găsești în noua mea carte de bucate intitulată 41 de Rețete de Chiftele, Omlete și alte Aperitive din Făinoase, Carne și Legume pe care o găsești pe Amazon, și alte magazine de cărți.
***
Îți plac cărțile GRATIS?
Ai nevoie de cărți de rețete culinare?
Îți plac concursurile cu premii diferite?
Te invit să te înscrii la scrisoarea ocazională pe reteteindraznete.blogspot.ro. Asta dacă nu ai făcut-o deja.
Ai nevoie de cărți de rețete culinare?
Îți plac concursurile cu premii diferite?
Te invit să te înscrii la scrisoarea ocazională pe reteteindraznete.blogspot.ro. Asta dacă nu ai făcut-o deja.
Ai toate cărțile mele de rețete?
Unele se găsesc deja pe Amazon, CreateSpace, etc., altele ajung în curând. Fii pe fază.
- 41 de Rețete Dulci și Sărate de Post
- 41 de Rețete de Chiftele, Omlete și alte Aperitive
- 41 de Rețete Fără Gluten pentru Vegani, Vegetarieni și toți ceilalți
- 41 de Rețete de Clătite, Checuri, Prăjituri și Dulciuri Varie
- 41 de Rețete Practice și Simple de Supe și Borșuri
- 41 de Rețete Dulci și Sărate de Sărbători: Tradiționale și Originale
- Rețetele Bunicii Învățate de la Mama – Volumul I – Dulci
- Rețetele Bunicii Învățate de la Mama – Volumul II – Sărate
- Rețetele Bunicii Învățate de la Mama – Volumul III – Prepară Porcul de Ignat
- Rețete de Sănătate și Frumusețe
Nu uita să vizitezi toate blog-urile mele de rețete ce am lansat numai pentru tine:
- https://reteteindraznete.blogspot.com
- https://retetedecristinag.blogspot.com
- http://retetestravechi.blogspot.com
- https://aperitivesimple.blogspot.com
- https://retetetrupsisuflet.blogspot.com
- https://retetesub30deminute.blogspot.com
- https://bucatevegane.blogspot.com
- https://comfortfood4you.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Orice comentariu educat și la obiect este binevenit.
Nu voi publica niciun comentariu care conține aroganța deghizată, grandomanie, cuvinte murdare, insulte, etc.
Respectul este cuvântul de ordine.
O viață delicioasă îți doresc.